Uitgaan in Amsterdam

tumblr_mby681BoXs1r3zgqho1_1280

Uitgaan is voor veel jongeren een belangrijk deel van het leven. Het is een goede manier om sociale contacten te leggen, om even te relaxen en bij te komen van de afgelopen week.

Een van de leukste steden om uit te gaan in Nederland is waarschijnlijk onze hoofdstad. In Amsterdam zijn er bijna altijd, zelfs op doordeweekse dagen, leuke events. Er zijn veel clubs en bars en bovendien is het publiek er erg internationaal. Je komt met de regelmaat van de klok mensen uit andere landen tegen, wat het geheel nog iets interessanter maakt.

Als je in Amsterdam in de buurt van het Koningsplein bent, dan is Dansen bij Jansen een aanrader. Het is een club met een erg ontspannen sfeertje. Er komen erg veel studenten en er zijn vrijwel altijd veel mensen. Vaak worden er hier ook a priori introductie ‘teaser-feesten’  van nog uit te komen producten georganiseerd door verscheidene fabrikanten. Zo was er bijv. de laatst een zo’n teaser introductie van de smartphone fabrikant HTC, met een nog onbekende productnaam van een nieuw toestel. Tijdens zulke feesten worden er ook regelmatig producten en of gratis drankjes weggegeven door de adverteerders. (Update 15 februari 2012: het bleek hier overigens om de X uit de One lijn te gaan). Hoedanook, dit terzijde, het is ook een club die vrij goedkoop is dus je hoeft sowieso, meestal :-) , niet zoveel op de portemonnee te letten. Er geldt geen dress code bij Dansen bij Jansen en je kunt dus zelf bepalen wat je wilt dragen.

Een populaire club in de buurt van het Rembrandtplein is de Escape. De club is niet meer zo populair als een aantal jaren geleden, maar het is nog steeds een van de populairdere clubs in Amsterdam. De club heeft echter wel een vrij streng deurbeleid en je zult er dus netjes moeten uitzien en je netjes moeten gedragen. De club heeft in het weekend vaak bekende DJ’s die de hele avond de beste muziek draaien.

Zit je op het Leidseplein, dan moet je zeker een kijkje nemen bij Jimmy Woo, als de rij niet te lang is in ieder geval. Jimmy Woo is ook een van de populairste clubs in Amsterdam en er staan regelmatig lange rijen voor de club. De club heeft een erg luxe uitstraling en de glitter en glamour druipen van het decor af. Ook in Jimmy Woo treden regelmatig bekende DJ’s op, de club is dus zeker een bezoekje waard.

Een andere populaire club aan het Leidseplein is De Melkweg. De meeste mensen hebben waarschijnlijk wel eens gehoord van De Melkweg, er worden ook regelmatig live optredens gehouden. De Melkweg heeft meerdere zalen en in deze zalen worden verschillende soorten muziek gedraaid. Het maakt dus niet uit welke muzieksmaak je hebt, je kunt in De Melkweg altijd een zaal vinden die bij je past.

Amsterdam is waarschijnlijk de leukste stad van Nederland om een avondje te gaan stappen. We hebben hierboven vier goede uitgaansgelegenheden genoemd, maar er zijn nog vele andere leuke uitgaansgelegenheden. Als je denkt dat de bovenstaande uitgaansgelegenheden niet bij je passen, dan kun je op vele plaatsen op het internet informatie vinden over andere uitgaansgelegenheden.