Nadelen bij feesten en festivals

Dankzij mobiele telefoons kunnen we ontzettend makkelijk met elkaar communiceren. Sms’en en bellen is verleden tijd, communiceren via Ping, Whatsapp en sociale media is hip en makkelijk. Het communiceren via deze kanalen is gratis en je kunt makkelijk meerdere mensen tegelijkertijd bereiken. Voorbeelden van telefoons die deze mogelijkheden allemaal bezitten zijn de iPhone, HTC Desire maar ook de allernieuwste Samsung Galaxy Nexus.
Daarnaast kun je makkelijk informatie zien maar ook delen. Door een foto op Facebook te zetten kan vrijwel iedereen hem vinden en bekijken. Dat scheelt een hoop heen en weer gemail over wie de foto’s heeft en wanneer ze rond worden gemaild. Tevens is het makkelijk bij festivals en festivals om af te spreken waar en wanneer je elkaar ziet.

wpid-Photo-22032012-1548

Echter blijkt dit in de praktijk niet zo te werken….
Ten eerste blijkt een smartphone een stuk minder lang mee te gaan. Door het gebruik van social media en verschillende apps gebruik jij je telefoon veel en vaak, maar gebruiken daarmee erg veel stroom. Vele festivals duren verschillende dagen en er zijn dus geen stopcontacten beschikbaar. Sommige festivals maken gebruik van enkele oplaadpunten, maar tienduizenden mensen hebben dezelfde gedachten. Niet echt handig dus.
Ten tweede is het bereik bij festivals en feesten vaak dramatisch, ik spreek uit eigen ervaring. Het hangt gedeeltelijk af van welke provider je hebt zo heeft Hi werkelijk nergens bereik en Vodafone altijd, al hangt daar natuurlijk ook een prijskaartje aan. Groot nadeel is het feit dat hier vrij weinig tot niets aan te doen is. Hopelijk wordt hier in de toekomst iets voor gevonden waardoor we wel bereik hebben op festivals.