RHCP review

Spetterend optreden Red Hot Chili Peppers ondanks geluidsproblemen

De Red Hot Chili Peppers waren afgelopen maand weer eens in ons land om een concert te geven. De nieuwe tour staat in het teken van het nieuwe album I’m With You. Het was de eerste keer sinds 2007 dat de Peppers weer naar Nederland kwamen. Het concert vond plaats in Ahoy in Rotterdam.

Red Hot Chili Peppers, Los Angeles, California, America - 28 Mar 2006

De fans waren in juni al erg blij met de aankondiging het optreden van de Peppers, het concert was binnen 5 minuten uitverkocht. Op 16 september om 8 uur ‘s avonds was het dan eindelijk zo ver, de show kon beginnen. Het concert begon vol energie met het nieuwe Monarchy of Roses, maar daarna ging het snel mis.

Het geluid viel plotseling uit en er viel voor de concertgangers even niets meer te genieten. Het probleem werd vrij snel opgelost, maar tijdens Can’t Stop viel het geluid al snel een tweede keer uit. Dit keer was het publiek wat geïrriteerd en er ontstonden enkele fluitconcerten. Niet zo gek als je bedenkt dat concertkaartjes tegenwoordig vrij prijzig zijn. De band speelde echter gewoon verder alsof er niets aan de hand was en probeerde er het beste van te maken.

Gelukkig werd ook dit defect snel hersteld en de show kon snel verder onder luid geklap vanuit het publiek. Gedurende het overige gedeelte van de show bleven er problemen met de microfoons optreden, maar het geluid viel niet meer geheel weg. Toch was het hierdoor verre van een perfect optreden. Voor het publiek leek het echter weinig uit te maken.

Zij leken zich ondanks alle technische mankementen prima te vermaken en vooral de reactie op het nummer By The Way was fantastisch. Hier ging het publiek helemaal in het nummer op en iedereen ging uit zijn dak.

Een nieuwtje voor het Nederlandse publiek was de nieuwe gitarist, Josh Klinghoffer. Hij speelde het grootste gedeelte van de show ook erg goed. Op een paar nummers werd de oude gitarist, John Frusciante, echter wel gemist. Met name door zijn rol als tweede stem.

Het was dus al met al geen probleemloos concert, maar dat maakte het tegelijkertijd ook wel een erg memorabel concert. Het was zeker geen standaardconcert en de Peppers speelden een erg goede show. Het is te hopen dat ze ons niet weer 5 jaar laten wachten op het volgende concert, want dat is echt te lang. We hopen de Peppers over een jaar of 2 weer terug te zien in Nederland.