Game sector momenteel belangrijkste sector in de entertainment industrie

De game sector is een industrie waar veel onderzoek naar wordt gedaan. Populaire onderwerpen zijn de motivatie om te gamen, de populariteit van diverse games, de gevolgen van games maar ook de game sector in het algemeen.

Zo heeft recent onderzoek uitgewezen dat de Nederlandse game sector de laatste 10 jaar sterk is gegroeid. Ondertussen staat de game sector uit ongeveer 150 game bedrijven en tientallen organisaties, opleidingen en onderzoeksprogramma’s. Zo zouden er maar liefst 3000 banen in de gamesector zijn. Door dat Nederland slim heeft ingespeeld op de kansen van de trends binnen deze sector zijn er nieuwe verdienmodellen ontstaan. Zo zijn er veel nieuwe platforms en portals ontstaan die het mogelijk maken om gratis te kunnen gamen.

Niet alleen het inspelen op kansen en trends heeft er aan bij gedragen dat de Nederlandse game sector zo gegroeid is. Tegelijkertijd is de markt zich meer op vrouwen gaan concentreren. Het idee dat gamen alleen iets voor mannen is, is ontzettend achterhaald. Vrouwen zijn tegenwoordig ook steeds vaker online te vinden. Het verschil tussen mannen en vrouwen zit hem voornamelijk in de verschillende genres. Zo spelen vrouwen graag Mahjong spelletjes, puzzel spelletjes of andere casual games. Deze spelletjes worden vaak gespeeld op online game portals. Toch is er ook een trend aan het ontstaan dat ook vrouwen steeds meer echte ‘die- hard’ games spelen zoals Skyrim of Call of Duty.

Al met al kunnen we dus stellen dat de Nederlandse game industrie booming is en voorlopig ook booming blijft. Verwacht wordt dat de industrie zich meer op vrouwen zal gaan richten, waardoor de markt zich verder zal uitrbreiden.

Bron: Izovator |Telegraaf