Rocken op de gamecomputer

Zoals we eerder berichten is de gamesector de laatste jaren enorm gegroeid, en groeit nog steeds. Het succes zit hem in het feit dat de makers van spelletjes inspelen op populaire onderwerpen en trends. En wat is er nou populairder dan rockmuziek met een paar stevige gitaarsolo’s erin, dachten de spel ontwikkelaars bij HarmonixFestivals verkopen binnen no time uit, onze poppodia staan elk weekend afgeladen met fans en bands van over de hele wereld en wie droomde er nou vroeger niet van een rockster te worden? Daarom was het ook geen verassing dat het spel guitar hero, waar Harmonix de eerste versie van uitbracht in 2005, razend populair is geworden.

Guitar-Hero-Warriors-Of-Rock

Guitar hero wordt gespeeld met een controller in de vorm van een gitaar. De bedoeling is dat de kleuren die in het beeld voorbij komen gematched worden met de gekleurde knoppen op de hals van de gitaar. Doordat je ook nog een strumming beweging moet maken met je andere hand lijkt het net of je echt gitaar aan het spelen bent.

Het succes van het spel liep zo’n vaart dat de makers er nog een schepje bovenop wilde doen. Naast nog tientallen versies die volgden met extra nummers, spelers en effecten, kwam er ook een nieuw spel, rock band, waarbij je niet alleen gitaar kan spelen maar ook basgitaar, drums en zang en kun je dus met vier spelers tegelijk een hele band vormen.

En ja, de Japanners met hun karaoke wisten het allang, maar samen met je vrienden even doen alsof je een rockster bent, is eigenlijk best wel leuk.