Bezoek een festival in stijl

Struin jij ook zo graag festivals af? Lekker relaxen, een biertje in je hand, fijne mensen om je heen en lekkere muziek: een festival bezoeken is genieten. En hoewel je uiterlijk dan iets is waar je je liever niet mee bezig houdt, loop je er wel graag trendy en verzorgd bij.

Graag zetten we dan ook enkele kleding- en schoenentips voor je op een rijtje, zodat je met een gerust hart het festivalseizoen in kunt.

  • Zorg dat je goed voorbereid bent. Ook al geven de voorspellingen een hittegolf aan, let op dat het ’s nachts flink af kan koelen. Vergeet dus vooral je rugzak niet (een canvas exemplaar) met daarin een sweater en dichte schoenen voor de latere uurtjes. Laagjes zijn dé oplossing, zo kan je nog eens wat uittrekken als je het warm krijgt van het dansen en springen. Denk voor de koude nachten aan fleece. Is het erg koud, draag dan thermo ondergoed onder je kleding.
  • Ga qua schoeisel voor iets wat lekker zit; blauwe tenen kunnen je festivalplezier goed vergallen. Sneakers zijn een goede keuze, bijvoorbeeld van New Balance of Vans. Deze merken worden vooral gedragen onder skaters en surfers, zijn erg trendy en worden tijdens festivals veelvuldig gespot. Voor enkele leuke exemplaren kijk je hier.Neem voor de zekerheid ook een paar rubberlaarzen mee. Dit hoeft niet suf te zijn: tegenwoordig zijn er een hoop modieuze exemplaren te koop, bijvoorbeeld van het merk Hunter Boots.
  • Heimwee naar de jaren ’70? Ga dan voor vintage; vaak een stuk goedkoper en erg geliefd op met name (muziek)festivals. Bekijk bijvoorbeeld dit romantische jurkje, waarin je je onmiddellijk op Woodstock waant.

outfits-festival-summer

Meer inspiratie opdoen? Neem is een kijkje op een van de vele (top) fashionblogs. Daar is genoeg terug te vinden over festival outfits, trends en de laatste fashion nieuwtjes. Enkele interessante blogs zijn: