Wat doe je als je niet lekker in je vel zit?

Op het moment dat je niet lekker in je vel zit dan is het uiteraard mogelijk om gebruik te maken van zelfhulp. Je kan hierbij denken aan een online cursus of een van de vele boeken die verkrijgbaar zijn. In sommige gevallen is dit niet voldoende en dan kan je professionele hulp of een therapeut inschakelen. Het is geheel aan jezelf wat het beste bij je past als persoon. De ene persoon kiest liever voor een regulier traject en een andere geeft de voorkeur aan alternatieve geneeswijzen. Een mogelijkheid waar je uit kan kiezen is een spirituele benadering.

Het belang van hulp zoeken

Er zijn vele personen die zichzelf (dood) ongelukkig voelen of zelfs met een doodswens rondlopen. Een therapeut kan je helpen om te laten zien dat er in het leven wel degelijk vreugde en plezier bestaat. Sommige therapeuten hebben deze ervaring zelf opgedaan en zijn om deze reden therapeut geworden zodat ze uit ervaring anderen kunnen helpen. Er is een groot taboe op het (dood) ongelukkig voelen en dit laten zien of uiten aan anderen. Je loopt er mee rond als een groot geheim wat zwaar op je drukt en stiekem voel je jezelf of je niks waard bent. Er is een grote kans dat je door dit drukkende gewicht jezelf heel erg eenzaam voelt. Het is voor velen een verboden onderwerp om over te praten en dat maakt het er niet makkelijker op.

Het bespreekbaar maken

Een therapeut die handelt uit ervaring wilt het juist bespreekbaar maken en heeft hetzelfde meegemaakt. Het niet lekker in je vel zitten is iets wat uit de taboesfeer gehaald dient te worden zodat mensen niet alleen maar zichzelf ellendiger en eenzamer gaan voelen. Om te helen moet je erover kunnen praten en je ervaringen en gevoelens kunnen delen. Een therapeut kan je helpen om jezelf te inspireren om het heft weer in eigen handen te nemen. Zo kan je jezelf weer richting de vreugde van het leven bewegen en vooruit te komen in plaats van stil te blijven staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.